Sightseeing

– Högfjälls sightseeing med catskimaskinen

Har du någonsin sett Borgafjäll från ovan?

Följ med oss på en sightseeingtur med catskimaskinen. Vi åker upp på en av traktens högsta toppar och beundrar den magnifika utsikten och naturen. Vid klart väder kan man från toppen se Norska Okstindane i norr och Åreskutan i söder.

Under turen åker man varmt och bekvämt i catskimaskinen, och på toppen fikar vi kaffe och bulle samtidigt som vi lyssnar på guiden som berättar om Borgafjälls omgivningar. Inga förkunskaper krävs, kläd er dock varmt och använd riktiga vinterskor med höga skaft.

  • Minimum antal är 7 personer

  • Förbokning krävs

  • Körs endast vid fint väder

Bokas hos:

info@aventyrscenter.com

070-236 09 04

Vill du uppleva en riktig natthimel?

Vi erbjuder nu en seightseeingtur på kvällstid där ni kan få uppleva en riktig natthimmel!

Ljusföroreningar har börjat bli ganska relevant i vår allt mer elektrifierade värld. Men vad menas med det igentligen? Jo all den ljus vi själva producerar med lampor gör att vi har svårare att se natthimmlen riktigt klart. Borgafjäll ligger på en plats där vi har väldigt lite ljusföroreningar och uppe på våra högsta toppar är det ännu bättre sikt.

Häng med oss på en tur med catskimaskinen. Vi startar på kvällen och ger oss av till klöverfjällsmassivet. Väl uppe på fjället hoppar vi ur maskinen och släcker alla lampor, lyssnar på tystnaden och tar in natthimlen. Har vi tur kan vi även se norrsket dansa på himlen.

Turen går enbart vid fint väder, inga förkunskaper krävs men varma kläder och skor är ett måste. Uppe på fjället bjuds en liten fika. Vill ni ha en pannlampa rekomenderas det att ni har en som även kan lysa i rött ljus då det inte förstör mörkeseendet på samma sätt som vitt ljus.