Fiske

Fisket i Borgafjäll med omnejd är riktigt bra, stora områden är upplåtna för sportfiske.

Fiskeområdet bjuder på varierande fiske med öring och röding i dom flesta vatten. Strömmande vattendrag med kristallklart vatten, en mängd fjälltjärnar eller skogslandets sjöar med trolska miljöer ger fiskaren stora valmöjligheter.

Flera av fiskevattnen når man enkelt via bilväg medan andra kräver en stärkande promenad eller så tar men en flygtur för att nå fram. Naturen i området är varierande och inbjuder till spontana upptäcktsfärder. Att ge sig ut och fiska är medicin för båda kropp och själ.

Populära vatten i Borgafjäll
Saxån är en mysig fiskrik å som rinner från Borgasjön, vid den mäktiga Borgahällan och ner till Dabbsjön. I denna å är det öringen som dominerar strömmarna och fiske med fluga är att föredra under juli och augusti.
Borgasjön och Sannarn är under sommartid två fina röding och öring vatten. I dessa sjöar är långdragsfiske från båt mest populärt. Bra fiske period under sommarhalvåret är under midsommartid.

Fiskekort finns att köpa hos Borgafjällslanthandel, Idet, Borgagården och i Sutme.

För mera information om fiske och fiskevårdsområden finner du under www.doroteabyar.nu och www.sodralappland.
Tänk på att vara rädd om fiskeresursen genom att inte ta upp mer fisk än ni kan konsumera för stunden. Anledningen är att många av våra vatten är näringsfattiga och har därför en begränsad fiskproduktion, vilket gör att vattnen är känsliga för överfiske.