Fjällvandring

Väljer du att upptäcka Borgafjäll till fots får du en fantastisk upplevelse, känslan att traska runt i ingemansland med allt man behöver på ryggen är svårbeskrivlig. Naturen är så storslagen, luften är ren och under för-sommaren är det ljust hela natten.

Till sevärdheterna hör bla lappvallen, storvikenslappläger och sutmelappläger. Det är gamla samevisten som är ca 200år gamla och består av kåtor och visthusbodar. Den rika förekomsten av kalk i jorden gör att området är väldigt bördigt och har en variations rik flora och fauna.

Här kan du hitta mer än 400 st fjällväxter och däribland ett flertal ovanliga arter.

Du väljer själv om turen ska vara lång med tältet packat på ryggen eller om du vill göra dagsturer med bekvämt boende som välkomnar på kvällen. Ta del av upplevelsernas mångfald, slappna av kom till ro och njut!

Tips på fina utflyktsmål och leder

Mäktiga Borgahällan
Borgafjälls landmärke är hällan som stupar nästan 700 meter ner i Borgasjön. Den ligger ca 1,5 km från byn och du kan enkelt med ta dig via bilväg·till foten av hällan. Att bestiga Borgahällan tar ca 2 timmar med ett lugnt tempo. Barn ner till 7 års åldern klarar utflykten. Utsikten från toppen är magnifik och vid klart väder har du lätt en utsikt på 15mil.

Borgafjäll- Saxnäs
Sträckan mellan Borgafjäll och Saxnäs är ca 18 kilometer lång och tar en heldag att vandra. Leden är spännande och varierande och bjuder på storslagna vyer över kalfjäll, fjällsjöar, skogslandskap och krokig björkskog.